GER TRIJSBURG OVERLEDEN

04-05-2023

Leef zolang je kunt, leef je leven …’

Onlangs bereikte ons het droevige nieuws dat Ger Trijsburg, oud-voorzitter en erelid van GC De Kurenpolder, 30 april op 86-jarige leeftijd is overleden. Nadat hij onwel werd tijdens het autorijden, werd een hartstilstand hem uiteindelijk fataal. Auto’s en autorijden waren, naast golfen, zijn grote passie. Hij heeft tot zijn laatste adem achter het stuur gezeten, gestorven in het harnas.
 
Na het overlijden van zijn eerste vrouw vond Ger opnieuw het levensgeluk bij Tine. Zijn maatje, zijn alles. Samen zijn ze jaren terug met golflessen begonnen. Tine en Ger waren leden van GC De Kurenpolder vanaf het eerste uur. Ze werden zelfs van de drivingrange geplukt om aanwezig te zijn bij de oprichtingsvergadering. Een anekdote, die bij de opheffingsvergadering nog eens werd aangehaald. ‘Aanwezig bij de oprichting, aanwezig bij de opheffing’, waren zijn eigen woorden. Ger was een betrokken clublid. 
 
Zowel Ger als Tine waren graag geziene gasten in het clubhuis en namen actief aan alle clubactiviteiten deel. Van 2004 tot 2013 was Ger voorzitter van GC De Kurenpolder. Daarna vond hij dat het de beurt was aan een nieuwe frisse wind als voorzitter in de vereniging. Met zijn inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden wist hij menig incident op te lossen. Vooral luisteren en vragen stellen was zijn grote kracht. Ook met de baaneigenaar onderhield hij goede contacten, steeds met het wederzijds belang, het golfplezier op Golfbaan Hank, voor ogen. Bij zijn afscheid als voorzitter werd hij dan ook terecht tot erelid benoemd. In die hoedanigheid bleef hij betrokken bij algemene ledenvergaderingen en was hij een vaste gast tijdens de nieuwjaarsreceptie, ook al waren Ger en Tine inmiddels verhuisd naar Arendonk (België). Ook de Presidentscup, de wedstrijd van de voorzitter, sloeg Ger nooit over. 
 
De laatste jaren kwakkelde Ger wat met zijn gezondheid. Dat weerhield er hem niet van om te blijven golfen, een handicart bracht uitkomst. Gaandeweg werd zelfs golfen hem teveel, zijn hart en longen speelden hem parten. Ook het herstel van gebroken ribben werkte hier niet aan mee. Toch bleef hij Tine vergezellen op hun wekelijkse golfmiddag met Mooi Keetje. Al golfde Ger zelf niet mee, met een handicart reed hij met een flight mee, zodat hij er toch bij kon zijn. 
 
Een mooi mens is niet meer, wij gaan hem missen! 
 
Wij wensen zijn vrouw Tine, zijn kinderen en kleinkinderen de komende tijd heel veel sterkte om dit enorme verlies een plekje te geven. Mogen zij, net als alle oudleden van GC De Kurenpolder, troost vinden in de vele mooie herinneringen. 
 
Heidi Smits, oud-voorzitter GC De Kurenpolder

(Klik op de afbeelding hieronder voor een vergroting)
GER TRIJSBURG OVERLEDEN

« Terug