Speelrecht 2023

GOED NIEUWS!

Bij ons is het mogelijk om speelrechten met een looptijd van 12 maanden af te sluiten in plaats van "per kalenderjaar".

De looptijd van speelrechten binnen de golfwereld is traditioneel altijd een kalenderjaar. Wij hebben besloten om het anders te doen, op al onze golfbanen. Een looptijd van 12 maanden vinden we namelijk gewoon veel eerlijker.

Wat zijn de voordelen?
  • Iedereen kan nu optimaal gebruik maken van de kwantumkorting in de speelrechten.Wanneer je ook instapt, dus ook als je halverwege het jaar begint met golfen.
  • Als je rondes op zijn, kun je meteen kiezen voor elk nieuw speelrecht met een looptijd van 12 maanden. Waarbij je dus ook (weer) voor de grote speelrechten (met maximale kwantumkorting per ronde) kunt kiezen.
Heb je een vraag?
  • Over de looptijd van een speelrecht? Check of deze misschien bij de meeste gestelde vragen staat, klik hier  (PDF, downloaden).
  • Over de speelrechten, bijv. welk speelrecht voor jou van toepassing is? Scroll dan even naar beneden.
Wil je meer informatie over de speelrechten óf gelijk aanmelden?
  • Klik hier voor de brochure met Speelrechten 2023 en het aanmeldformulier.
     
Veel gestelde vragen

Hoe kies ik een speelrecht?
De speelrechten gaan uit van een bepaalde speelfrequentie. 

SPEEL JE AF EN TOE?: Dit speelrecht met max. 20 rondes (van 9 holes) is er speciaal voor golfers die gemiddeld één keer in de maand een ronde golf van 9 holes spelen en misschien iets meer in de vakanties. Of af en toe een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE REGELMATIG?: Dit speelrecht met max. 60 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld één keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of af en toe een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE VAAK?: Dit speelrecht met max. 120 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld twee keer per week een ronde van 9 holes spelen en in de vakanties iets vaker. Of ook regelmatig een ronde van 18 holes.
 
SPEEL JE HEEL VAAK?: Dit speelrecht met max. 200 rondes (van 9 holes) is er voor golfers die gemiddeld vier keer per week een ronde van 9 holes spelen. 
 
En goed om te weten vanaf eind 2022 is de looptijd van een speelrecht 12 maanden (i.p.v. een kalenderjaar). Blijkt je speelrecht te klein….en ben je binnen 12 maanden door je rondes heen…dan kun je gewoon een nieuw speelrecht afnemen. De rondes in dit nieuwe speelrecht zijn ook gewoon weer 12 maanden geldig.

Mijn verwachtte aantal rondjes zitten net tussen twee speelrechten in, wat nu?
In de speelrechten zijn kortingen voor rondes verrekend. Grote speelrechten hebben veel hogere korting per ronde dan kleine speelrechten. En aangezien je vast niet precies weet hoe vaak je gaat spelen, kan het gunstig zijn om een iets te groot speelrecht af te nemen. Dan is het ook niet nodig om heel nauwkeurig te rekenen of je nog rondes over hebt of niet. De verschillen bij de speelrechten zijn wel groot in rondes…maar worden in bedrag steeds minder groot. 

Maar voor wie het heel precies wil uitrekenen.
Kun je heel goed inschatten hoeveel rondjes je in 12 maanden gaat spelen en valt dit nu net tussen twee speelrechten in? 
Deel dan de prijs van het grotere speelrecht door je berekende aantal rondes. Is deze prijs per ronde lager dan de rondeprijs van het kleinere speelrecht, dan kun je beter dit grotere speelrecht kiezen. Is de rondeprijs hoger dan kun je beter het kleinere speelrecht kiezen en als de rondes op zijn, ditzelfde speelrecht voor weer 12 maanden afnemen.
Dus bijvoorbeeld: Je verwacht 150 rondes te spelen. 
De prijs van het speelrecht max. 200 rondes = € 1.125.
De werkelijke rondeprijs voor jou is dan: € 1.125 / 150 = € 7,50
De prijs van het speelrecht max. 120 rondes = € 945.
De prijs van een ronde in dit speelrecht is: € 945/ 120 = € 7,88
(Als je meer dan 142 rondes verwacht te spelen, kun je in dit geval dus al beter voor een groter speelrecht kiezen).

 
Kan ik mijn rondes ook op de andere golfparken van HGE spelen?
Dat kan, maar niet met alle speelrechten.

Op De Kurenpolder is er een Kurenpolder-speelrecht: hiermee kun je alleen op De Kurenpolder golfen.
Met dit speelrecht kun je wel op alle andere HGE-golfparken spelen en introduceren tegen het gereduceerd greenfeetarief.

Daarnaast is er ook een HGE-speelrecht. Met HGE-speelrechten zijn de rondes te spelen op alle HGE-golfparken. Het HGE-speelrecht KLEINE BAAN op alle kleine HGE-golfbanen. Het HGE-speelrecht GROTE BAAN op alle HGE-golfbanen.

Is de looptijd van het handicapregistratielidmaatschap van Hollandsche Golfclub ook 12 maanden?
De looptijd van het handicapregistratielidmaatschap van Hollandsche Golfclub is een kalenderjaar. 
  
Als ik een 20 ronden kaart afneem en de rondes zijn op in augustus, kan ik er dan nog één kopen?
Ja! Je kunt op elk moment in het jaar weer een nieuw speelrecht afnemen. De looptijd van dit speelrecht is dan weer 12 maanden. De rondes in dit speelrecht zijn dus 12 maanden geldig. 

Wat als ik mijn rondes niet heb opgemaakt aan het eind van de looptijd van 12 maanden?
Als je aan het eind van de looptijd van het speelrecht het maximumaantal rondes niet hebt gespeeld, kun je rondes niet meenemen naar een volgende periode. Ze vervallen. 

Het maximumaantal rondes dat bij een speelrecht hoort, is bepalend voor de vaststelling van de hoogte van het speelrecht. Hierbij houden we rekening met kwantumkorting (hoe meer rondes je afneemt hoe minder je betaalt per ronde) en een loyaliteits/risicokorting (korting: bij afname en betaling aan het begin van een periode en onzekerheid over daadwerkelijk gebruikmaken van rondes). Met het kiezen van korting per ronde, accepteer je ook het risico van niet-spelen.

Wordt er ook bij activiteiten een ronde afgeschreven?
Ja, elke ronde is gelijk. Of een ronde nu in groepsverband of tijdens een individuele ronde wordt gespeeld. 

Als mijn rondes op zijn en ik speel een losse ronde tegen het gereduceerd greenfeetarief, kan ik mijn medespelers dan nog steeds mee laten spelen tegen het introductietarief?
Ja, het recht om golfers tegen het introductietarief (gereduceerd greenfeetarief) te introduceren is onderdeel van je speelrecht. De looptijd van je speelrecht is 12 maanden (behalve bij golfstart). Ook als je rondes ‘op’ zijn binnen de 12 maanden, loopt het speelrecht en de voordelen die daarbij horen, door. 

Kan ik met een speelrecht kleine baan tegen gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen?
Ja, en je kunt niet alleen zelf tegen het gereduceerd greenfeetarief op de grote baan spelen, je kunt ook flightgenoten introduceren tegen het gereduceerde greenfeetarief.

Mag ik mijn rondes doorverkopen of weggeven aan iemand anders?
Nee, de rondes zijn onderdeel van een persoonlijk speelrecht.  

Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook buiten daluren een ronde spelen?
Dit kan wel, maar dan niet via de rondes van je speelrecht. Je zult deze ronde (buiten daluren) dan als een losse ronde moeten afrekenen. Maar dan wel tegen het gereduceerd greenfeetarief. 

Als ik iemand wil introduceren in een daluur, krijg ik dan extra korting?
Nee. Het dalurentarief voor een losse ronde (greenfee) is gelijk aan het introductietarief. Er is geen stapeling van kortingen. 
 
Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook aan activiteiten meedoen?
Ja, dit kan. Als een activiteit geheel in daluren start (alle starts van de activiteit zijn dus in een daluur), dan wordt de ronde als een ronde van je dalurenspeelrecht afgeschreven.
Als een activiteit niet of niet geheel in daluren start (dus dit geldt ook als de activiteit voor een gedeelte in daluren start), dan kun je geen gebruik maken van je rondes van het dalurenspeelrecht en zul je een losse ronde (van 9 of 18 holes afhankelijk van de activiteit) tegen het gereduceerd greenfeetarief moeten afnemen. 

Kan ik mijn speelrecht ‘bevriezen’ als ik op vakantie ga of als ik ziek word? Of mijn rondes bij ziekte meenemen naar een volgende periode?
Nee, dit is niet mogelijk.
Natuurlijk kan er van alles gebeuren gedurende de looptijd van een speelrecht. Dit is ook de reden dat er een forse korting per ronde wordt toegepast als iemand een speelrecht met veel rondes afneemt. De risico’s van ‘niet-gebruiken’ liggen net als bij elk abonnement dat je voor een periode afsluit bij degene die het abonnement heeft afgesloten. 
Binnen de golfwereld zijn er verzekeringen die sommige risico’s kunnen afdekken. Via de NGF is er een contributieverzekering: klik hier voor meer informatie.

Kan ik mijn speelrecht upgraden?
Het is niet mogelijk om speelrechten uit te breiden (te upgraden). Het is wel mogelijk om, op elk moment, een nieuw speelrecht af te sluiten.
 
Wordt er een ronde afgeschreven als ik maar een deel van de gereserveerde ronde loop?
Ja, misschien vind je dit zelf niet eerlijk, want je hebt het toch niet (geheel) gespeeld. Maar doordat je een ronde hebt gereserveerd (en een deel hiervan gespeeld) was er geen mogelijkheid voor een ander om die ronde te spelen. De ronde was immers door en voor jou vastgelegd. 

Wordt er een ronde afgeschreven als ik een gereserveerde tijd afzeg?
Hoe en wanneer je een ronde kunt reserveren en wat er gebeurt bij annuleringen, staat in de reserverings-en annuleringsvoorwaarden op de website. Deze voorwaarden kunnen worden aangepast om een eerlijke verdeling van starttijden en een efficiënt gebruik van de golfbaan te bevorderen.

Kan ik in termijnen betalen?
Dit kan. Dit gaat dan via automatische incasso met een opslag van 5%. Meer hierover kun je vinden op onze website bij het Lidmaatschap. 

Waarom moet ik administratiekosten betalen als ik een periode geen speelrecht afneem?
Het kan zijn dat golfers een periode niets afnemen. Dan worden golfers bij ons uitgeschreven. Weer inschrijven, op een later moment, brengt dus extra werk met zich mee. Wij vinden het logisch om extra werk, dat niet voor elke golfer nodig is, ook door te belasten aan degene voor wie dit extra werk gedaan moet worden.