2 Golfbanen - WELKOM!

Golfpark De Kurenpolder is opgericht op 21 september 1991. Sinds 2010 beschikt De Kurenpolder over een par 3 baan. Deze par 3 baan is qualifying met een door de NGF vastgestelde courserating en ideaal voor het oefenen van het korte spel en combinatiespel.

De exploitatie van de golfbaan, golfschool en brasserie is vanaf 1 januari 2023 in handen van HGE, de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij.

De Kurenpolder is makkelijk bereikbaar en dé golfbaan om een frisse neus te halen, te genieten van de prachtige natuur én op hetzelfde moment lekker sportief bezig zijn door met veel plezier een rondje golf te spelen óf een clinic te volgen ... het kan allemaal. De ligging van het golfpark is uniek, gelegen aan de rand van het nationale park De Biesbosch, een rivierdelta met wilgenbossen, eilanden en kreken. Holland op z’n mooist.Banen en faciliteiten
Op het golfpark vind je twee prachtige 9-holes golfbanen. Er is een uitdagende 9 holes par 68 baan én een kleine 9 holes par 3 baan, ideaal voor beginners én het oefenen van je korte spel. Bij de aanleg van de banen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande begroeing met heel veel wilgen en waterpartijen. Tijdens je ronde golf kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Bergsche Maas, zomers dé plek voor waterrecreatie.

Kleine, 9 holes par 3 baan
Voor de beginnende golfers is er een 9 holes par 3 baan, waarop zonder baanpermissie of officiële handicap gespeeld kan worden. Een rondje spelen op deze baan is een mooie manier om familie en vrienden vrijblijvend kennis te laten maken met het golfspel. Voor gevorderde golfers is deze baan ideaal voor het oefenen van het korte spel.
 
Grote, 9 holes baan
De grote baan is sinds november 1996 een A-gecertificeerde golfbaan. Deze baan is rustig en mooi gelegen, waarin fauna en flora zich bijzonder goed ontwikkeld hebben. De baan is goed onderhouden en een uitdaging voor zowel lage handicappers als minder geoefende spelers door de af en toe smalle fairways.

Faciliteiten
De Kurenpolder beschikt over een verlichte en deels overdekte driving range, uitgebreide oefenfaciliteiten, een Golfschool en een Brasserie. Hier kun je dagelijks genieten van heerlijke koffie, een lekker wijntje of een vers bereide maaltijd in een sfeer van ‘gewone gezelligheid’. De kaart van de Brasserie wordt afgestemd op het seizoen en onze keukenbrigade maakt gebruik van eerlijke producten. De brasserie beschikt over een prachtig gelegen, groot en zonnig terras dat uitkijkt over de golfbaan en het Kurenmeer.

De Kurenpolder ... Gewoon gezellig!
Je zult je snel thuis voelen op De Kurenpolder, waar iedereen welkom is: jong, oud, beginnend of ervaren golfer. Waar iedereen activiteiten kan organiseren en iedereen mee kan doen.